HTML

Hajátültetésem története a FUE módszerrel

Bologmban azoknak szeretnék segíteni, akik hajbeültetésen gondolkoznak. Hétrő-hétre fényképekkel illusztrálva mutatom be a hajátültetésem történetét.

Friss topikok

Linkblog

2 apróság

2011.08.23. 10:03 FUE

 Még egy hónap eltelt. Két dolog van, amit megemlíthetnék.

Az egyik, hogy sokan megjegyzik: "Neked mitől áll így felfele a hajad?" :) Nyilván arról van szó, hogy a kézzel beültetett hajszálak mindegyike közel merőlegesen áll ki a fejbőrömből, ami (szemben a természetesen nőtt hajak forgóival, dülöngéseivel) észrevehető ezek szerint.

A másik pedig, hogy röviden tartom a hajam, de elől hosszabbra növesztem, így optikailag közel egyenletes sűrűségűnek hat mindenfelé.

kicsit több mint fél év

2011.07.15. 01:35 FUE

 Az elmúlt 2 hónapban semmi változást nem figyeltem meg. Illetve mintha ritkult volna kicsit, de nem tudom eldönteni, mert a fotók lapján egyszerűen képtelenség megállapítani. Ugyan abban az időpillanatban egész eltérő eredmény látszik, attól függően, milyen irányból készül a kép. Illetve a megvilágító fény iránya és ereje szintén döntően befolyásolni tudja a "frizurám" tömöttségét, sűrűségét.  Most az elmúlt két hónapból válogattam össze pár képet. Szándékosan mutatok előnyösen és előnytelenül készült fotókat is. Szerintem az előnytelenül készült képen is egész jó a helyzet!:)

Illetve van még valami érdekesség: észrevettem, hogy teljesen kiment a fejemből, hogy kopaszka vagyok. Egyszerűen annyira megszoktam a mostani helyzetet, hogy nem is tudok visszaemlékezni arra a szomorú érzésre..

!:)

 

fél év után

2011.05.11. 18:22 FUE

Félidei eredmény!

Szerintem tök jó! Nyilván nem olyan mint 18 éves koromban, de fél évvel ezelőtti állapothoz képest nagyon hurrá!:)!! Hálás vagyok mindennek és mindenkinek, amiért ez sikerült.

5 hónap után

2011.04.11. 08:30 FUE

Így nézek ki 5 hónap után! Ez már talán a végeredmény.

Normál fényviszonyok között teljesen "ép", hajas megjelenésem lett. Direkt "bevilágításnál" kissé ritkás odafenn a megjelenésem, de így sem tűnök kopaszodónak.

 

 

Elégedett vagyok az eredménnyel!!

 

 

 

4 hónap

2011.03.14. 10:22 FUE

Eltelt 4 hónap.

Az eredménnyel már elégedett vagyok!:) Ami még jobb, hogy állítólag 2-3 hónapig további sűrűsödés várható még!:)

3 hónap

2011.02.02. 19:02 FUE

Kb. három hónappal az átültetés után.

Kezd egész pofás lenni!:)

2 hónap elteltével

2011.01.02. 22:29 FUE

Elmúlt a kivétel helyének furcsa viszketése. Egy két pattanás szerű, könnyen kezelhető dudorocska jelenik meg néha. (10 centinél messzebrről nem látszanak, mivel hajas fejbőr alatt vannak) Ezek többségénél egy bőrben eltévedt hajszálacska okozta a galibát, amit egy tű segítségével pici kapirgatással útba lehetett igazítani. (Hogy miért a kivétel helyén tévednek el a hajszálak azt ne kérdezzétek..nem tudom? A betétel helyén ilyen gond nincs.) Az említett pattanás-szerű dudorocskák másik felénél nem találtam eltévedt hajszálat. Sima (kinyomható) pattanácskáknak bizonyultak, talán a kapott érzéstelenítőktől. Szerencsére egyre ritkábban, egyre kevesebb és egyre kisebbek is.

Megjelenést (megjelenésem) tekintve, most egy darabig nem várható változás, még 1-2 hónap mire az átrakott hajhagymák "beindulnak". Amint érezhetővé/láthatóvá válik a változás rakok fel új képet.

1 hónap után

2010.11.27. 19:04 FUE

Egy hónap eltelt, a betétel helye nyom nélkül gyógyult. A hajszálak nagy része szépen potyogni kezdett, ahogy azt előre megmondták. Néhány hagymácskából viszont már új haj növekszik, noha a növekedést csak pár hónap mulvára volt várható. :) A kivétel helye is csak pár centiről nézve észrevehető, viszont ez utóbbi még kicsit húzódik, viszket, furi.

Így gyógyul az adó terület

2010.11.09. 12:12 FUE

A hajátültetést követő 5. napon

2010.10.14. 16:56 FUE

Címkék: gyógyulás gyors hajátültetés 5.nap erdménye

megtörtént a műtét

2010.10.09. 16:44 FUE

Ami élmény volt a műtétben, és amiért tényleg jó visszagondolni az egészre: az a vidám csapat!:) Emese, Hajnal, Imola, Laura, Dávid, Szabolcs remélem még találkoznuk!:), és természetesen a legnagyobb köszönet Révész főorvos úrnak, hogy a "repülő út" ilyen kellemesre sikerült.

 

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszadalmas egy hajbeültetés, de ha valaki ismeri a fázisokat, akkor könnyű belátni, hogy nem egy 2 perces eljárás.

1:érzéstelenítés (sok kicsi szúnyogcsípés-szerű szuri)

2:"fúrás-szúrás" (több ezer hajszálat egyenként körbevág egy forgó-tű-szerű kézi eszköz)

3:kivétel (egyenként, kis csipesszel kiszedegetig a körbevágott hajszálakat)

4:berakás helyének érzéstelenítése

5:hajszálak helyének kilyukasztgatása (szintél kézzel, szintén egyesével)

5:hajszálak bepakolgatása egyenként

----------

1-2 ezer hajszál esetén ez reggeltől délutánig tart

2-3-5 ezer hajszál esetén ez már két nap

8-10-sok ezer hajszál esetén már 3-4-5 nap.....(na ilyet csak a nagyon kitartóaknak javaslok)

-----------

 

Fájdalom az semmi nem volt műtét közben (pár szúnyogcsípés-szerű, kis kellemetlenséget leszámítva), este sajgott viszont rendesen a fejem! Mondjuk mára ez is elmúlt, csak egy tompa nyomás maradt, na meg érzékeny persze a megpiszkált terület rendesen.

A valódi kellemetlenséget a műtét során számomra a hangok jelentették! Mert a legtöbb hajszál, és lyuk esetében lehet belülről hallani, érezni, hogy mi folyik ott. Igaz nem fáj, de az embernek hallani a saját szövetei kis sercegéseit, reccsenéseit nem feltétlenül kellemes érzés.

 

Címkék: műtét hajátültetés hajbeültetés fue2

kiindulás

2010.10.05. 12:31 FUE

Igy nézek/néztem ki most/2010 októberéig.

Döntöttem, megcsináltatom

2010.09.29. 10:46 FUE

Miért?

Aki kopaszodik, annak a "miért"-et nem kell magyarázni, aki meg nem az valószínüleg úgy sem olvassa ezt a blogot.

Kivel csináltassam?

Megkérdeztem Google bácsit, a kapott 4-5 hazai tipp közül számomra a HairHungary tűnt a legmegfelelőbbnek. Ingyenes állapotfelmérés, átlátható strukturájú honlap, referenciák, kopmromisszum kész csapat... Remélem jól döntöttem, nemsokára kiderül !:)

 

 

Címkék: kopaszodás ritkuló haj